Yarım Asıra "10" Kala


Kromel Sektörde 40. Yılını Kutluyor

Yarım Asıra "10" Kala 1.12.2020

Sakarya ve ülke ekonomisine önemli katma değer sağlayan Kromel Makine kuruluşunun 40. Yıl dönümünü kutluyor.

Aile şirketi olarak 1980 yılın da Adapazarı Dörtyol Sanayi Çarşısında 75 m² bir dükkânda başlayan bu hikâye; azim, inanç, sevgi ve sadakatin tohumları ile bugün koca bir çınara dönüşmüş; gölgesi çalışanlarını korumuş, meyveleri ise değerli dostlarına bilgi, yol göstericilik ve sağlam adımlarla ilerleme imkânı sağlamıştır. 

Mihenk taşı olan kardeşler; Recep Çalışkan, İsmet Çalışkan ve Ahmet Çalışkan bebekleri olan Kromel'i büyütmek için işin mutfağında pişerek; her zaman birlikte her zaman omuz omuza hareket ederek bugünlere gelmiştir.

Süt ve gıda sanayisi sektörü için makine ve ekipman üretimi ile faaliyetlerine başlamış firmamız bugün 3 adet imalat fabrikası, Ar-Ge Merkezi, satış ve pazarlama ofisleri ile sektörde emin adımlarla ilerlemektedir.

Yöneticilerinin yetileri, işletme yönetimi, ürün kalitesi ve özellikleri, pazarlama görüşü, satış ağı ve marka imajından oluşan bütünlüğü ile 40 yıldır Türkiye'de sektörün lokomotifi konumunda yer almaktadır. Profesyonel bir yönetimle dış ticarete yönelerek sektörde ihracata yönelmiş firmaların başında yer alan ve 52 ülkeye ihracatı bulunan Kromel, Sakarya ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlamakta ve Dünya arenasında AB ülkeleri ile üretim teknolojisinde yarış edebilir hale gelmiştir. 

Süt ve gıda sanayisi sektörü için makine ve ekipman üretimi yapan firmamız ürün gruplarının dışında komple anahtar teslimi süt tesisleri plan, proje, otomasyon, montaj, uygulama, servis ve üretim mühendisliği hizmetleri de vermektedir.

Kromel, teknolojik alt yapısı, konusunda uzman teknik ve idari kadrosu ve değerli yöneticileri ile misyonu çerçevesinde, hijyenik ve sağlığa yararlı gıda ürünlerinin tüketimini artıracak makine üretimi için gerekli tüm sertifikasyonlara sahiptir.

Yarım asra yakın bir süredir iş ve ekonomi dünyasında belirleyici olan şirketimiz; gelecek dönemlerde asırlık şirketler arasında yer alabilmek için günümüz koşullarının gerektirdiği bütün yeniliklere açık bir yapıyla çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Sektörde ki 40 yıl süresince tüketicimizin ürünlerimize güvenini esas alan ilkelerimiz bizlere hep gurur yaşatmıştır.

Bu gurur; bizler için her gün alın teri döken emekçi çalışanlarımızın, Dünya'nın her yerine Kromel kalitesini taşıyan bayilerimizin, yıllardır bize güvenen müşterilerimizin, bizlere değer katan tedarikçilerimizin, ortak projelerde her zaman destekçimiz olan akademik merciler ve çözüm ortaklarımızın, yolu bizimle kesişen herkesindir.   

Kromel Makine olarak çalışmaya, yüksek katma değerli ürünler üretmeye, başarmaya, Dünya'nın her yerinde kalitemiz ile ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile yolu Kromel Makineden geçen herkese gönülden teşekkür ederiz. 

1980 yılında el ele vererek çıktığımız bu yolda şimdi geriye dönüp bakarken verdiğimiz tüm emekler, çekilen tüm zorluklara nasılda değmiş diyorum. Şimdi bakıyorum biz yine aynı yolda yine el ele birlikte yürüyoruz. Hem de çoğalarak...  Çekilen tüm zorluklar siz yaş alırken aslında sizi olgunlaştırıyor ve her şey doğası gereği eninde sonunda yolunu buluyor. Dürtüleriniz ve korkularınız her ne olursa olsun olayları yargılamayı bırakıp işlerin yoluna gireceğine inanmalı ve her zaman kendinize güvenmelisiniz. İşte o zaman yol sizi istediğiniz yere getiriyor. 

Recep ÇALIŞKAN (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) 

40 yıl boyunca sektörün liderliğini kesintisiz sürdürmenin sırrı, ileri görüşlü bir vizyona sahip olmaktan geçiyor. Biz yola çıkarken hiçbir zaman anlık kararlar almadık. Her konuda hep uzun vadeli düşündük. İleriyi hedeflerken de hep günün şartlarına ayak uydurduk. Her şey o kadar çabuk değişiyor ki inanın buna ayak uydurabilmek kolay değil ama imkansızda değil. Bir japon atasözü derki; “Yedi kere düş sekiz kere ayağa kalk!” Pes edersen yolda kalırsın ama ayağa kalkarsan istediğin her şeyi elde edebilirsin. Başarıda içindeki umudu büyütmek çok önemli... 

İsmet ÇALIŞKAN (Yönetim Kurulu Başkanı) 

Kromel şirketini ilk kurduğumuzda kendi aramızda bir görev paylaşımı yapmıştık. Ben o günden beri üretimin içindeyim. O zamanki şartlarda yapılmaya çalışan üretim ile şimdi geldiğimiz nokta inanın tahmin bile edilemez. Tecrübelerim bana gösterdi ki; şayet bir şeyi imkansız görürseniz geçmişinize bakın ve karşılaştığınız benzer durumları hatırlayın. Çoğu insan için kırılma anları her şeyden vazgeçerek pes etmeye ramak kaldığı anlarda gelir. Bu gidişata teslim olmak atabileceğiniz en büyük adımdır. O ramak kala anlar her zaman sizi bir adım ileriye taşıyacak dönüm noktalarıdır.

Ahmet ÇALIŞKAN (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)

Yola Çoğalarak Devam Ediyoruz

Bu serüvenin içine doğan ve her anına şahit olan ikinci kuşak babalarının açtığı yolda hızlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Aile olmanın önemini ve farkındalığını koruyarak yola devam ederken babalarının engin tecrübelerinden ve nasihatlerinden de faydalanmayı ihmal etmiyorlar. Kromel mihenk taşları ile tecrübeli ve alt yapısı sağlam, ikinci kuşak ile de yeniliklerin öncüsü olmaya devam edecek.  

Sosyal Medyada Takip Edin