Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım


Sosyal Sorumluluk Projemiz

Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım 28.11.2019

“Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım” başlığı ile lösemili çocuklar için başlatılan yardım kampanyasına Kromel Grup olarak bizlerde sessiz kalmadık. Lösemili çocuklarımıza ümit olmak için el ele verdik ve onlar için koliler hazırladık. Bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür eder, ulaşacağı tüm çocuklarımıza acil şifalar dileriz. Çünkü lösemi değil, iyilik bulaşıcıdır ve sevgi paylaştıkça çoğalır.

Ailemizin bir parçası ve bu hastalığı yenerek umut ışığımız olan Kalite Güvence Sorumlumuz Mertcan Özek arkadaşımızın da bu önemli süreçte yaşadıklarını kendi dilinden sizlerle paylaşmak istedik. Dileriz o, bizler gibi sizlerin de umut ışığı olur.

Ben Yendim Sizde Yenebilirsiniz...

Lösemi hastalığı ile 2 yaşında tanıştım. 2 yaşındayken elimi bir bıçağın kesmesi sonucu kanamanın sürekli devam etmesi ve kanın pıhtılaşmaması sonrasında yapılan incelemeler sonucu lösemi hastalığı tanısı konduğunu öğrendim. Daha sonra Çapa tıp fakültesi lösemili çocuklar vakfı’nda tedavime başlandı. Tedavi sürecim ilk 8 ay yatan hasta olmak üzere 2 yaşından 6 yaşına kadar devam etti. Sonrasında 18 yaşına kadar 3 aylık ve 6 aylık periyotlar ile Çapa Tıp fakültesinde kontrollerim gerçekleştirildi. Bu süre zarfında kemoterapi ve ışın tedavisi de gördüm. Lösemi tedavisi ile mücadelede ihtiyaç duyulan en büyük faktörün moral olduğunu düşünüyorum. Tedavi gören hastanın ve ailesinin morallerini yüksek tutarak doktorlarının vermiş olduğu tedaviyi eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Ben bu hastalığı yeneceğim düşüncesiyle hareket ederek, asla yılmayarak ve tedaviye cevap vererek löseminin yenilebileceğini gösterdim.  Lösemi hastalığını yenmiş bir birey olarak, ilgililerin LÖSEV’e ve lösemi tedavisinin gerçekleştirildiği hastanelere daha çok destek vermesi ve ilgili ailelere maddi-manevi her türlü yardımların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Lösemi hastalığına yakalanan kişilerin toplumdan uzaklaştırılmadan, LÖSEV’in gerçekleştirmiş olduğu etkinliklere ve farkındalık haftası çalışmalarına katılarak hastalara moral verilmesi çok önemli. Çünkü bu hastalıkta size en iyi gelebilecek şeylerin başında moral geliyor. Herkesin lösemi hastalığına yakalanma ihtimaline karşı empati kurarak hastalar ile iyi bir iletişim gerçekleştirmesi gerek. Sosyal medyanın yoğun bir şekilde kullanıldığı şu dönemlerde lösemi tedavisinin ve sürecinin nasıl işlediğini içeren paylaşımların yapılmasının farkındalık yaratmak adına önemli olduğunu düşünüyorum. Lütfen sizlerde seyirci kalmayın ve onların yanında olun. 

Ben yendim sizde yenebilirsiniz…

Sosyal Medyada Takip Edin