XII.Teknoloji Ödülleri


XII.Teknoloji Ödülleri'nde Sakarya'dan Tek Finalist KROMEL

XII.Teknoloji Ödülleri 30.05.2016
Dünyaca Ünlü Firmaların Yer Aldığı XII.Teknoloji Ödülleri'nde KROMEL A.Ş.  Türkiye'de İlk Tam Otomatik Kaşar Gramajlama  ve Formlama Makinesi ile Finalist Olmaya Hak Kazandı
 
TÜBİTAK, TTGV, TÜSİAD XII. Teknoloji Ödülleri'nde KROMEL A.Ş. finalist olmaya hak kazanmıştır.
 
Bu yıl 12. si düzenlenen Teknoloji Ödüllerinin amacı; Ülkemizde yenilikçi ürün, yeni teknik veya teknolojinin geliştirilmesini hedef alan üretim süreci geliştirme çabalarını desteklemek, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirmenin rekabetçi pazarlarda başarının kaçınılmaz gereği olduğu konusunda sanayicimizi bilinçlendirmek ve kamuoyunun bu konudaki duyarlılığını artırmaktır.
 
Ürün Yeniliği ve Süreç Yeniliği kate; GOrilerinde gerçekleştirilen başvurulara KROMEL Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan “Tam Otomatik Kaşar Gramajlama  ve Formlama Makinesi” ile katılım göstermiştir. Düzenlenen sertifikayı KROMEL Grup adına Ürün Tasarım & Geliştirme yöneticimiz Sayın Erol ÇALIŞKAN almıştır.
 
Firmamızın Türkiye standartlarına göre geliştirdiği otomasyon sistemde sabit ve çok az miktarda kalıba sahip olan döner tip bir karosel vasıtası ile formlama yapıldıktan sonra soğuk su havuzunda yaklaşık 2 saat  kalmaktadır. Daha sonra ise çok kısa bir sürede paketlemeye hazır hale gelmektedir. Ürünün gramajlanmasından paketlenmesine kadar geçen bu sürede işlem toplamda 4 saat gibi kısa bir sürede gerçekleştirilerek hem zaman ve alandan tasarruf sağlamakta olup  hem de er; GOnomik bir üretim koşulu sağlayarak firmalara büyük bir avantaj sağlamaktadır.
 
KROMEL Yönetim Kurulu Başkanı İsmet ÇALIŞKAN konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bir prestij ödülü olan bu platform da Dünyaca ünlü markalar arasında ilimizde tek finalist olarak yer almak bizleri onure etmiştir. Dileğimiz bu ödülü alarak şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek ve başarılarımızı her daim devam ettirmektir. Bu süreçte emeği geçen tüm KROMEL ailesi ekibine teşekkür ederim” dedi. 

Sosyal Medyada Takip Edin